Kookles iedere dag

3 lessen waarbij je het volgende leert:

  • Aardappels en groenten koken.
  • Vlees en vis bakken.
  • Stamppot maken.
  • Eenpansgerechten maken.
  • Pasta maken met een gezonde pastasaus.

Je kunt je individueel inschrijven voor deze kooklessen:  ‘starters; voor iedere dag’. Deze cursus is voor mensen die nauwelijks kookervaring hebben, die koken spannend vinden of mensen die (opeens) zelf aan het koken moeten gaan. Daarom is deze cursus in een kleine groep van maximaal 8 personen. Mocht je twijfelen of deze cursus bij je past, neem dan gerust even contact met me op.

 

Iedere kookles bereid je samen met de andere cursisten een  gezonde maaltijd. De kooklessen worden (waar mogelijk) aangepast aan de wensen/vragen van de cursisten. Natuurlijk koken we met verse ingrediënten, passend bij het seizoen. Er komen geen pakjes of zakjes aan te pas!  Je leert ook hoe je slim maaltijden kunt bereiden en/of bewaren zodat je niet iedere dag hoeft te koken en het je geld scheelt. Na het koken eet je samen met de andere cursisten tijdens een gezellige maaltijd. Tijdens het eten kun je ervaringen uitwisselen en evt. vragen stellen.

 

Met evt. allergieën en/of dieet houden we natuurlijk rekening. Samen gaan we op zoek naar goede alternatieven die passen bij je dieet. De recepten krijg je na iedere les mee naar huis maar krijg je ook nog digitaal toegestuurd.

 

De kooklessen worden in principe in de avonduren gehouden. De ontvangst is steeds om 18.00 uur en we starten om 18.30 uur met de uitleg van de (nieuwe) techniek. Daarna ga je zelf in de keuken aan de slag om geleerde technieken toe te passen. Rond 20.30 uur ga je met z’n allen aan tafel zodat je rond 22.00 uur vol nieuwe ideeën naar huis gaat. Wanneer een groep dit wenselijk vindt, kan deze cursus ook overdag gegeven worden.

 

De cursus ‘kookcursus starters: voor iedere dag’ bestaat uit drie kooklessen. De prijs voor deze drie kooklessen is €150,-  inclusief koffie/thee en water tijdens de cursus.  Tijdens de kookles schenken we natuurlijk ook een sapje, frisdrank of een lekker glas wijn of  bier. Deze consumpties reken je na iedere les af aan het einde van de avond.

  

Iedereen kan koken, ook jij !

Ben jij al warm geworden voor deze kookles?